Iva Hédlová - alternativní terapeutka, mistr reiki

REIKI a strava

Strava je důležitou součástí , která ovlivňuje ozdravné procesy v našem těle. Záleží na tom, co sníme a vypijeme. Podle toho pro nás bude lehčí nebo těžší přijmout pozitivní stimuly v podobě reiki. Chce-li člověk aktivně přispět k vlastnímu ozdravění, měl by určitě upravit svůj jídelníček.

 

VHODNÉ POTRAVINY:

- čerstvé ryby - sladkovodní i mořské - připravené nejlépe v páře nebo pečené (ne smažené)

- čerstvé ovoce a zelenina - hlavně jablka, hrozny, jahody, meloun, zázvor, bílé hlávkové zelí, brambory, celer, kysané nepasterované zelí, červená řepa, rajčata, celozrné obilniny (špalda, oves, amaranth, pohanka)

- z nápojů zelený čaj, lékořicový čaj, čerstvé mléko a jogurty, sojové nápoje, med, tofu


POTRAVINY V OMEZENÉM MNOŽSTVÍ:

pasterizované mléčné výrobky, maso, káva čerstvě mletá, vejce, černý čaj, čokoláda, kakao


ZAKÁZANÉ POTRAVINY:

- vepřové a hovězí maso a výrobky, které je obsahují (salámy, uzeniny, sádlo...)

- rafinovaný cukr, umělá sladidla

- potraviny z konzerv nebo denaturované (polévky z pytlíku, instantní kaše, ovocné, zeleninové a masové konzervy)

- veškeré trvanlivé mléčné výrobky

- potraviny obsahující mnoho chemikálií (konzervanty, barviva, stabilizátory, ochucovadla)

- instatní káva i čaj

- pokrmy připravované v mikrovlnné troubě

- ztužené tuky a oleje

Pro zdraví těla i ducha je vhodné konzumovat potraviny čerstvé nebo čerstvě uvařené. Nic ohřívaného! Několikanásobně ohřívané potraviny neobsahují žádné vitální látky a mají velmi málo životní energie. Jsou těžko stravitelné, zatěžují a zanášejí látkovou výměnu. Měli bychom se vyhýbat i pokrmům vařeným nebo ohřívaným v mikrovlnné troubě!!!


PROČ NEPOUŽÍVAT MIKROVLNNOU TROUBU?

Ačkoli může být mikrovlnná trouba naším velkým pomocníkem, je v zájmu našeho dobrého zdraví se jí zbavit!.

V mikrovlnné troubě totiž nedochází jen k všeobecně proklamovanému ohřevu jídla prostřednictvím rozkmitání molekul v něm obsažené vody, ale bohužel dochází i ke změně chemické struktury velkého množství molekul. Bylo dokonce prokázáno, že v potravinách ohřívaných mikrovlnným zářením se vytváří dioxiny, které patří mezi nejvíce toxické látky pro lidský organismus. Navíc mají velmi pomalou dobu odbourávání z těla.

Při pokusech se zjistilo, že po konzumaci jídla z mikrovlnky se chemické složení krve daného člověka na přechodnou dobu částečně změnilo a svou strukturou připomínalo složení krve zasažené rakovinou.

Při občasném použití mikrovlnné trouby, má lidský organismus schopnost se dostat na původní úroveň. Ale při pravidelném konzumování takto upravených jídel je vysoce pravděpodobné, že jednou tělo už nedokáže napravit škody tímto napáchané a výsledkem může být třeba právě rakovinové onemocnění.

Mnoho lidí, si myslí, že správně jedí, nepijí alkohol, nekouří a sportují, a proto nemohou rakovinou onemocnět. Bohužel si ale neuvědomují, že právě dlouhodobý příjem toxinů ze stravy upravené v mikrovlnce může takové onemocnění vyvolat.

Výrobci mikrovlnných trub samozřejmě něco takového nepřipoštějí, a je to pochopitelné. Vždyť jsou na jejich výrobě a prodeji životně závislí. Tito výrobci zneužívají ten fakt, že přímá souvislost mezi škodlivostí mikrovln a onemocněním rakovinou může představovat odstup až několika let. to je příliš dlouhá doba na to, aby se dalo jednoznačně prokázat, že tam příčinná souvislost existuje.

Tento článek si v žádném případě neklade za cíl poškodit výrobce mikrovlnných trub. Má ale ukázat i jinou stránku věci. Zde uvedená fakta se zakládají na studiích a výzkumech nezávislých testovacích institucí, vědců a lékařů. Je tedy na každém z nás jak se ke svému zdraví postavíme.


Pohyb

Pohyb je každodenní součástí našeho života. Bohužel moderní svět zredukoval přirozený pohyb jen na omezený počet úkonů. Ostatní za nás obstarají stroje, auta, dálkové ovladače nebo výtahy.

Člověk, který se nehýbe, ztrácí obrovské množství vlastní životní energie. Zpomaluje se mu metabolismus a energie tělem přestává proudit v dostatečném množství. To má za následek vznik obezity a s tím spojených nemocí, únavu, špatný spánek a vznik tzv. civilizačních nemocí.

Měli bychom si ale svého života a sami sebe více vážit, a proto by se cvičení a pohyb mělo stát každodenní součástí našeho bytí. Nejde ale o trhání rekordů. Jde o vyvážený pohyb - o aktivity, které nevyžadují výkon, ale jemně podněcují lymfatický systém a tok energií v našem těle.

Pohyb rozhodně nelze pomocí reiki nahradit. Naše tělo se skládá z množství součástek a ty potřebují pohyb, aby "nezrezivěly". Reiki je vhodný způsob jak doplnit chybějící energii. Její proudějí ale ovlivňuje každý z nás. Proto zařazujme pohyb do našeho života.

IDEÁLNÍ POHYBOVÉ AKTIVYTY:

- gymnastika v aerobním rozsahu

- tae-bo

- tai-či

- jóga

- pět tibeťanů

- chi kung

- svižná chůze - minimálně 30 minut denně

 
 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 3.70 (5 hlasů)
 
Reklama
Obsah tohoto reklamního panelu nesouvisí přímo s publikovaným článkem.
 
nacita se...