Alternativní medicína, zdravý životní styl, ezoterika

VÁNOCE SE BLÍŽÍ - NEPEČENÉ CUKROVÍ - KOKOSOVÉ

Nepečené cukroví - sandokanovy očiVánoce se blíží a tak vám snad přijde vhod spousta výborných receptů na nepečené cukroví - najdete zde nepečené dobroty s kokosem, s kakaem, s tvarohem, s ořechy, se sušeným mlékem, s mandlemi, sladké salámy a rolády, nepečené řezy atd. (recepty pochází převážně z webu www.cukrovi.kvalitne.cz)

 

NEPEČENÉ CUKROVÍ S KOKOSEM

1. KOKOSOVÉ KULIČKY:

120 g moučkového cukru, 60 g tuku Hera, 1 bílek, 70 g kokosové moučky, 30 g kakaa, trocha rumu. Vypracujeme těsto, z kousků tvarujeme kuličky, obalujeme v kokosové moučce.

2. KOKOSOVÉ OČI:

350 g moučkového cukru, 120 g másla, 6 uvařených žloutků, 120 g kokosové moučky. Žloutky nastrouháme, smícháme s cukrem, máslem a kokosovou moučkou. Tvarujeme kuličky, doprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme čokoládovou polevu.

3. TMAVÉ KOKOSOVÉ KULIČKY:

200 g moučkového cukru, 150 g ztuženého tuku, 1 vejce, 200 g kokosové moučky, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu. Tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ostatní suroviny a promícháme do vychladnutí. Tvarujeme kuličky, obalujeme v kokosové moučce.

4. RUMOVÉ KULIČKY:

250 g moučkového cukru, 250 g másla nebo jiného tuku, 1 žloutek, 250 g dětských piškotů, 100 g kokosové moučky, 2 dl rumu, rozinky. Utřeme máslo s cukrem, žloutkem a vmícháme piškoty rozdrobené v rumu. Přidáme kokosovou moučku a rozinky. Necháme v chladničce ztuhnout. Tvarujeme kuličky, namáčíme je v kakaové polevě, necháme lehce zaschnout a obalujeme v kokosové moučce.

5. KOKOSOVÉ KOULE MÁČENÉ V ČOKOLÁDĚ:

1 balík piškotů a 1 balík čtvercových oplatek na dorty rozdrobíme, přidáme 100 g rozinek namočených ve 3 lžících rumu, 100 g strouh. ořechů, 100 g másla, 1 vejce, 100 g ml. cukru, trochu mléka a vše smícháme. Tvoříme malé kuličky, které máčíme v čokoládě a obalujeme v kokosu.

 6. MÁSLOVÉ KOKOSOVÉ KULIČKY:

200 g kokosové moučky, 240 g moučkového cukru, 80 g másla, 2 vejce, 60 g kakaa. Vše smícháme a tvarujeme kuličky, které obalujeme v kakau s moučkovým cukrem – nebo v kokosové moučce. Necháme v chladu uležet.

7. ČOKOLÁDOVÉ KOKOSOVÉ KOULE:

Vyšleháme do pěny 150 g moučkového cukru a 2 vejce, přidáme 150 g čokolády na vaření rozpuštěné ve 20 g 100% tuku, 150 g mletého kokosu a 2 lžíce rumu. Z těsta tvoříme koule, které obalujeme v loupaných, sekaných mandlích nebo v kokosu. Ukládáme do papírových košíčků.

8. RAFAELLO:

200 g kokosové moučky, 2 dl slazeného kondenzovaného mléka, oloupané mandle. V míse vypracujeme z kokosu a mléka bílou hmotu, necháme 30 minut v chladničce vychladit. Do kousků těsta balíme oloupanou mandli a kousky vyvalujeme jako kuličky v kokosové moučce.

9. KOKOSOVÉ KULIČKY:

400 g moučkového cukru, 200 g sušeného mléka, 300 g ztuženého tuku, 100 g kokosové moučky, kakao. Nad parou rozpustíme tuk, vmícháme cukr smíchaný se sušeným mlékem a kakaem, kokosovou moučku. Vypracujeme těsto, necháme v chladu chvíli ztuhnout. Tvarujeme kuličky a obalujeme je v kokosové moučce.

10. SNĚHOVÉ KOULE:

2 bílky, 80 g moučkového cukru, 100 g kokosové moučky, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu. Ušleháme tuhý sníh, postupně zašleháme cukr. Vmícháme kokosovou moučku smíchanou s kakaem a lžíci rumu. Do vláčného těstíčka balíme oloupané mandle. Koule obalujeme v kokosové moučce.

11. KOKOSKY DO FORMIČEK:

2 žloutky z natvrdo uvařených vajec utřeme se 100 g moučkového cukru a 100 g strouhaného kokosu. Přidáme 2 lžíce rumu. Zpracovanou hmotou vyplníme formičky (mušle, ořechy apod.) a necháme do druhého dne sušit. Hotové vyklepneme z formičky.

 12. KOKOSOVÉ KOŠÍČKY:

100 g mletého kokosu, 250 g moučkového cukru, 70 g másla, 0,5 dl rumu, mleté piškoty. Ze všech surovin vypracujeme těsto. Kousky těsta tvarujeme jako malé kuličky a vkládáme je do papírových košíčků, zalijeme kakaovou polevou. Rozpustíme ve vodní lázni 180 g 100% tuku, přidáme 100 g moučkového cukru a 70 g kakaa. Vymícháme do hladka, necháme mírně zatuhnout a nalijeme na kokosovou hmotu v košíčkách. Ozdobíme podle fantazie (lentilka, barevné sypání apod.).

 13. KOKOSOVÝ SALÁM:

150 g mletého kokosu, 150 g moučkového cukru, kousek bílku, 1lžíce rybílové marmelády, 1 lžíce rumu. Strouhaný kokos umeleme na makovém mlýnku, přidáme cukr, bílek, marmeládu, rum a vypracujeme hustší těsto. Uděláme váleček, obalíme v prosátém kakau a necháme asi 1 den ztuhnout v chladu. Pak krájíme na plátky a dosušíme.

14. TŘÍBAREVNÝ KOKOSOVÝ ŘEZ:

500 g dětské krupičky, 500 g moučkového cukru, 150 g másla, 150 g ztuženého 100%tuku, 5 lžic rumu, 8-10 lžic mléka, kokosová moučka. Máslo a tuk rozpustíme a osmažíme v něm krupičku na světlý odstín. Přidáme cukr, rum a tolik kokosové moučky, aby hmota byla vláčná. Rozdělíme na 3 díly, jeden zůstane bílý, druhý obarvíme kakaem, třetí díl obarvíme růžovou potravinářskou barvou. Vyválíme stejné obdélníky, položíme na sebe a opatrně svineme do válečku. Zabalíme do celofánu a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme na kolečka.

15. OVOCNÝ SALÁMEK:

Smícháme 100 g mletých piškotů, 70 g kandovaného ovoce, 50 g kokosu a 40 g moučkového cukru. Přidáme 50 g másla a šťávu z půlky citronu. Směs rozdrobíme jako na žmolenku, zalijeme 50 g rozpuštěného tuku a uhněteme. Vytvarujeme salámek, pevně zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na kolečka.

16. TMAVÁ KOKOSOVÁ ČOKOLÁDA:

500 g 100% tuku, 100 g čokolády na vaření, 300 g moučkového cukru, 100 g kakaa, 2-3 lžíce rumu, 30 g kokosové moučky. Tuk rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme nalámanou čokoládu, cukr, přimícháme prosáté kakao, rum a nakonec kokosovou moučku. Mícháme až je hmota hladká – nesmí se vařit. Dáváme do formiček a necháme ztuhnout. Vyklopíme a uchováme v chladničce.

 17. KOKOSOVÁ ČOKOLÁDA VE FORMIČKÁCH:

250 g mletého kokosu, 250 g mouckového cukru, 80-90 g másla, 2 žloutky. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do hladkého krému a vmícháme kokosovou moučku. Plníme do malých formiček, vyklopíme a necháme na vále sušit.

18. KOKOSOVÉ OVÁLKY:

250 g kokosu, 400 g mletých dětských piškotů, 250 g másla, cukr a rum podle chuti. Vypracujeme těsto a vkládáme do cukrem vysypaných formiček oválného tvaru. Vyklopíme, necháme zaschnout a druhý den poléváme čokoládovou polevou. Zdobíme půlkami mandlí.

19. ŠPANĚLSKÁ KOLEČKA:

250 g moučkového cukru, 200 g kokosové moučky, 2 bílky, trochu rumu. Vypracujeme těsto na pocukrovaném prkýnku, vyválíme a vykrajujeme oválky. Připravíme druhé nepečené těsto. Smícháme 200 g mletých piškotů se 150 g mletých ořechů, 50 g másla, 2 žloutky, 100 g moučkového cukru  a trochou citronové šťávy. Vyválíme na stejnou tloušťku jako první těsto, vykrajujeme stejně velké oválky. Oválky dvou barev spojujeme marmeládou a necháme do druhého dne zaschnout. Druhý den ozdobíme čokoládovou polevou.

20. KOKOSOVÍ TUČŇÁCI:

150 g jemné kokosové moučky, 80 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g mletých děttských piškotů, 100 g másla, 1-2 lžíce rumu nebo mléka. Vypracujeme těsto, ze kterého uděláme asi 30 kuliček. Kuličky obalíme v moučkovém cukru a vtlačíme do formiček „úlků“. Vařečkou v úlcích vytlačíme otvor, naplníme krémem (čokoládový, máslový, citronový apod.) a přilepíme na piškot nebo upečené linecké kolečko. Ve vodní lázni rozpustíme 100 g tmavé čokoládové polevy a polovinu tělíčka potřeme. Oči uděláme z kousku bílého marcipánu, zobáček ze žlutého marcipánu, křidélka z rozpůlených oloupaných mandlí.

21. ŠVESTKOVÉ KOULIČKY:

10 velkých suchých švestek, 1 lžíce švestkových povidel, 1 lžička kakaa, 1 lžíce citronové šťávy a špetka strouhané kůry, 2 dl moučkového cukru, 2 dl strouhaného kokosu. Švestky omyjeme, krátce povaříme v troše vody a vypeckujeme. Jemně usekáme a spojíme s ostatními surovinami, dobře promícháme. Z husté hmoty tvarujeme malé kuličky, které obalujeme v kokosové moučce.

22. KOULE ŠUP SEM - ŠUP TAM:

120 g moučkového cukru, 30 g kakaa, 50 g mletého kokosu, 40 g másla, 1 bílek, rum. Všechny suroviny zpracujeme a tvarujeme větší nebo menší koule, které obalujeme v mletém kokosu.

23. KOKOSOVÉ KULIČKY:

150 g dětské krupičky, 100 g mletého kokosu, 200 g moučkového cukru, 120 g másla, 3 lžíce rumu. Na slabém ohni rozpustíme máslo a lehce opražíme krupičku. Zapracujeme ostatní suroviny a z hmoty tvarujeme kuličky. Namáčíme v čokoládové polevě.

24. KOKOSOVÉ DVOUBAREVNÉ ŘEZY: 

250 g kokosové moučky, 500 g moučkového cukru, 250 g tuku (Hera apod.), 150 g sušeného mléka, 2 bílky, několik lžic rumu (podle chuti). V hrnci rozpustíme tuk, odstavíme z ohně, vmícháme kokosovou moučku, cukr, sušené mléko, rum a bílky. Vymícháme těsto, rozdělíme na 2 díly. Plech vyložíme alobalem, rozetřeme jeden díl těsta. Do druhého dílu vmícháme trochu kakaa na obarvení a rozetřeme na první díl. Polijeme čokoládovou polevou (můžeme střídat s bílou polevou) a necháme v chladu ztuhnout.

25. NUGÁTOVÉ ŘEZY S ROZINKAMI:

100 g másla, 100 g tuku Hera (apod.), 100 g moučkového cukru, 50 g kakaa, 4 dl horkého mléka, 4 lžíce rumu, 6 lžic kokosové moucky, 4 lžíce rozinek. Rozmixujeme změklé máslo, tuk, cukr, kakao a mléko. Nalijeme do mísy, přidáme kokosovou moučku, rozinky (spařené a okapané) a přilijeme rum. Do směsi zamícháme 2 balíčky dětských piškotů, lehce promícháme. Chlebíčkovou formu vyložíme alobalem, naplníme směsí, stlačíme a překryjeme alobalem. Nejlépe přes noc necháme uležet v chladničce. Druhý den vyklopíme, polijeme mléčnou nebo kakaovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.

26. KOKOSOVÝ STUDENÝ DORT:

2 balíčky piškotů, 2 zakysané smetany, 1 sušená šlehačka v prášku, l vanilkový cukr. Podle návodu ušleháme šlehačku, smícháme se smetanou, cukrem a piškoty. Dortovou formu silně vymažeme máslem, vysypeme kokosovou moučkou a naplníme polovinou směsi. Poklademe okapaným kompotovým nebo čerstvým ovocem a rozetřeme zbytek směsi. Povrch uhladíme, posypeme kokosem a kakaem a dáme vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a pocákáme čokoládovou polevou.

27. ŠPANĚLSKÁ KOLEČKA:

250 g ml. cukru, 200 g kokosu, 2 bílky, trochu rumu. Vypracujeme těsto a na pocukrovaném vále vyválíme a vykrajujeme oválky. Vypracujeme druhé těsto: 200 g ml. piškotů, 150 g ml. ořechů, 50 g másla, 2 žloutky, 100 g ml. cukru, trochu citr. šťávy. Vyválíme a vykrajujeme stejné oválky jako z prvního těsta. Spojujeme marmeládou a necháme do druhého dne zaschnout. Zdobíme čokol. polevou.

28. KOKOSOVÉ BONBONY:

Vymícháme 50 g másla, 30 g ml. cukru, 1 van. cukr. Přidáme 40 g kokosu, 1 balíček pomletých piškotů a 50 ml rumu. Tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu. Dáváme do papírových košíčků.

29. RAFAELLO:

Rozpustíme 250 g 100% tuku. Do vychladlého vmícháme 250 g ml. cukru, 1 van. cukr a 100 g pomletých ovesných vloček. Přidáme 100 ml teplé vody, 200 g sušeného mléka, 200 g kokosu a dáme vychladit. Tvoříme kuličky, do každé vložíme lískový oříšek, obalíme v kokosu a dáme do papírových košíčků.

30. DVOUBAREVNÉ TYČINKY:

1 Salko, 100 g ml. cukru, 1 van. cukr rozmícháme a přidáme 250 g kokosu. Z hmoty tvarujeme tyčinky, jeden konec namočíme do čokolády.

31. KOKOSOVÝ GRILIÁŽ:

250 g 100% tuku rozpustíme, do vlažného přidáme 1 Salko, 250 g kokosu a promícháme. Natřeme na dortové oplatky a přikryjeme druhým. Krájíme čtverečky a polovinu namočíme do čokolády.

 32. KOKOSOVÉ KULIČKY:

4 lžíce ml. cukru, 3 lžíce másla, 4 lžíce mletého kokosu, 2 lžíce kakaa, 1 bílek. Všechny suroviny dobře zpracujeme na tuhou hmotu. Tvarujeme malé kuličky a obalujeme v mletém kokosu.

33. KOKOSOVÉ KULIČKY:

100 ml. mléka, 1 lžička Solamylu, 1 lžíce hr. mouky – uvaříme kaši a do horké vmícháme 70 g kokosu. Vyšleháme 100 g másla, 100 g ml. cukru a přidáme studenou kaši, 350 g ml. piškotů a rum podle chuti. Lískové oříšky krátce opražíme na suché pánvi a oloupeme. Z těsta tvoříme kuličky a do každé vtlačíme oříšek. Obalujeme v kokosu.

 
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Hodnocení 4.67 (3 hlasů)
loading...